söndag 24 oktober 2010


Bild härifrån

Idag är det söndag. Och herregud vad folk klagar på alla veckodagar. Folk klagar på att det är söndag, och att det inte finns något att göra. Folk klagar på att det är måndag imorgon, och att antingen så har de inget jobb att gå till, ingen skola att göra, eller så har de ett jobb att gå till men vill helt enkelt inte.

På måndag är det snart fredag, och då kommer alla klaga på alla dagar mellan måndag och fredag. Alltså tisdag, onsdag och torsdag! Men när fredag väl är här, så kommer alla klaga på att imorgon, lördag, så kommer de vara bakfulla och inte orka med något... och eftersom de inte orkar med något så kommer helgen rinna iväg och plötsligt är det tråkiga söndag igen, och efter det kommer måndagen tillbaka och säger tja tja!

Nej, till alla er dagstvivlare där ute, ska jag vara jobbigt optimistisk och göra en alla-dagar-är-lika-mycket-värda-lista! Och allt är enligt min synpunkt, så rätta er efter mig eller gör inte det... precis som du behagar!

Måndag; Eftersom att det igår var söndag, och alla är sjukt sega på söndagar, så är detta en ypperlig dag att ses igen och snacka helgens roliga/tråkiga händelser! Dessutom är det den 25e denna månad, så det är ju ett fett plus.

Tisdag; En fin dag att inte göra någonting. Inget. Inget alls. Jobba, dra hem, glo på film eller vara kreativ... okej, allt är relativt, och det är "inte göra någonting" också!

Onsdag; Om man jobbar är det gött att ta ett glas efter den hårda dagen. Vill man inte ta ett glas med vännerna efter jobbet kan man gå på museum... eftersom onsdagar är det öppet längre på de flesta museum!
- Konstmuseet har öppet till 21
- Likaså har Världskulturmuseet.
- Sjöfartsmuseet är mindre givmilda, och har öppet till kl 20
...det har Göteborgs Stadsmuseum också.
- De mest snåla inom museibranchen (?) är Röhsska och Naturhistoriska.. som bara har öppet till kl 17!

Torsdag; Jag gillar torsdagar som mest, eftersom att då är det nästan helg! Jag menar, på torsdagar kan man längta till fredagar, och längta till helgen...! Jag har nog haft mina roligaste dagar på torsdagar! Om man känner sig festsugen och vill dra dit alla andra drar(?) Kan man kila iväg till Jazzhuset där Svanen håller till! Här funkar det utmärkt att planka in också, om man har sina knep!

Fredag; Behöver jag säga något?

Lördag; Nice med bakisdag om man har varit ute. Nice med häng-dag om man vill vara social. På lördagar har de flesta tid med saker, och ork! Ingen ursäkt!

Söndag; En utmärkt dag att göra äppelmos... snabbt och enkelt. Man behöver inte vara världens smartaste för att göra äppelmos... det liksom sköter sig själv och blir jättegott! Roligt är ju också att göra egna ettiketter att sätta på glasburken som man har moset i. Eller varför inte kiwislajm? Det gjorde jag och Elli idag! Som mos, fast man byter ut mos mot slajm. Dock är det inte slajmig konstistens.. utan samma konsistens som mos! På söndagar är en utmärkt dag att städa också, så känner man sig som en bättre människa, kan somna gott och vakna fint på måndagen för att man har varit så duktig! På söndagar är det faktiskt skönt att gå ut på en liten promenad också, ta med dig någon du tycker om så blir det roligare! Kanske din fina vän, pojken eller flickan som du gillar, eller din mp3, du gör lite som du vill, faktiskt.

Inga kommentarer: