torsdag 27 januari 2011

Störd och fin.














Ja... varför inte rensa garderoben klockan ett på natten? Rensa och sortera, vika fint, hänga om. Under tiden lyssnar vi på detta.

(..och hur skadad är man när man tycker att det är skitkul att lära sig ett nytt sätt att vika sina kläder?)

onsdag 26 januari 2011

Mat mat mat. Mat.















Jag och Kajsa som sitter i en park i somras. Och äter. Äter vindruvor och lite frukter och lite naturgodis och dricker mousserande vin.

Åhgud vad jag känner att jag bara pratar och skriver om mat nu för tiden! Mat mat mat. Mat. Jag skriver om vad jag äter, jag skriver om att jag bakar scones, äter scones, dricker te, äter thaigryta, äter ägg. Jag skriver om att planera in middagsträffar, jag pratar om hemliga middagsträffar som man anordnar för folk, jag gav bort en middagsträff i julklapp. Mat mat mat. Både på bloggen och på facebook.

Inte nog med att jag snackar mat, jag är rätt bra på att laga mat också. Om jag orkar vill säga. Ja, den som vill laga mat med mig kan ju hojta till... som förstått så tackar jag inte nej till lite föda! Ja, dessutom handlar ju det här inlägget om mat... så detta inlägg göder ju min skriva-om-mat-statistik. Bra. Fint. Hej!

måndag 24 januari 2011

Det här med att vara fräsch.


















Ja, brudar är inte så fräscha som somliga tror. Måste väl försvara lite att hon faktiskt tvättar dem (eller ja, nu torktumlas de) i detta nu.

torsdag 20 januari 2011

Emma-lisa och Bello

















Det var en gång en massa hjärnceller. Sen var de inte mer. Slut.

Häh, nej... jag tycker inte riktigt att det summerar vår vänskap. Vi träffades på någon efterfest, hon grät i min famn, jag kände henne inte. Tyckte "oj, okej.. gråt på dåra" eftersom att man inte brukar gråta i famnen hos vem som helst. Men jag är ju faktiskt en snäll människa med mycket kärlek. Så hon fick gråta.

Sen började vi dricka öl tillsammans. Ibland vin. Ibland rödvin med cola (oj vad mamma kommer dö av syrebrist när hon läser detta, med tanke på hur mycket hon måste inhalera av chock). Det gick några gånger (några ganska många gånger) innan vi sågs nyktra en hel dag. Awkward? Äh, näää. Vi har ju gått igenom så mycket! En iphone mindre, massa mer drama och nu står vi här. Eller ja, jag här och hon där... hon har nämligen flyttat till stora staden stockholm (till östermalm dessutom, höh) för att plugga till jurist! All lycka, Emma-lisa!

Kult, här har ni hennes blogg.

onsdag 19 januari 2011

Middag till frukost!






















Imorse åt jag middag till frukost! Ja, hör och häpna. Ibland gäller det att rocka till vardagen lite. Eeeheh, nej, egentligen hade jag ingen frukost hemma... så då gäller de alternativa lösningarna. Det blev egenkomponerad thaigryta. Nomnom. Till lunch blev det egenkomponerad thaigryta, och till middag (trumvirvel); Egenkomponerad thaigryta! Jag är nämligen förbaskat bra på att laga god mat när man känner att skafferiet ekar tomt, därav de statiska måltiderna.

Efter middagsfrukosten sminkade jag mig såhär, slängde på mig en rak spetsklänning (influens a la 20-tal), proppade i örhängen och säkerhetsnålar i öronen och gick iväg till jobbet. Fäshion.

När jag kom hem bakade jag två satser scones - med lingonsylt och kardemumma i. Nomnom det också! Åh, vad jag ränner iväg! Nu ska jag sluta skriva, så jag inte skriver en hel novell.

måndag 17 januari 2011

ÄTA ÄTA ÄTA
























ÄTAAA! Jag fattar inte, helt plötsligt får jag sug för allt och jag vill äta hela tiden! Det måste vara för att jag är kvinna. Jo. Jag får liksom aldrig nog. Har jag ätit en portion thaigryta (som jag åt till middag idag, btw) ...så vill jag ha mer. Har jag ätit en scones vill jag ha en till. Fast, någon måtta får det vara säger jag till kroppen.

På fotot ovan var jag på P&L -09. Jag var oduschad, solbränd och ja... allt man kan vara på en festival. Suddig var jag också, tydligen. Jag och Elin hade bestämt oss för att äta en redig middag och gick på resturang bland alla svennar. Fancy. Det var en grekisk resturang, tror jag... men det enda jag kommer ihåg var att vitlöksbrödet smakade gasol.

Att utveckla sitt pyssleri







































Ahmen! SÅNT HÄR kan man ju sysselsätta sig med på sin födelsedag! Att limma fast sina jeans i låret - varför inte? Jag skulle fixa min fina, gröna pinnstol med superlim (superlim som jag för övrigt fyndade på T-livs... 3 st för 15 spänn, eller något sånt! T-livs for life, 2:a Långgatan) Hur som helst. På fotona försöker jag befria mig själv med hjälp av tops dränkta i aceton, och med glädje kom jag loss! Nu, lite mer än en vecka sedan ser det ut som att någon har fimpat en cigg på mitt lår, och jag har världens äckligaste sår. Hur kan man få ett sår av lim? Hmm.

Ja, nu är jag 21 i alla fall. Gammeljäntan! Min födelsedag firades hemma hos mig med några vänner sent in på natten. Mysigt!

tisdag 4 januari 2011

2010, liten summering dåra.















Jag och Elin spenderade vår tid i London ett tag! Här firar Mikael (hennes bror som vi hälsade på), Elin, jag och Vanessa nyår på Bottaccio bland alla pinnar i röven, så att säga! (pinne i röv = folk som känns vara liiiite för mycket, som man inte riktigt orkar med)
















Elin vid Kensal Green... en av de få gångerna då underground faktiskt funkade under vår vistelse!























Min lilla kreation på vår bakgård.
















Jag kom hem till sverige igen och tyckte att det var en utmärkt idé att ha utställning på en svartklubb just när snöovädret kom! Här är Hanna på kajskjulet, goin mad.



















Tröstade mig med att baka fina muffins.















Sen drog projektarbetstiden igång! Här fotade jag för Elins projekt!

















Drog iväg till knugliga hufvudschtan sthlm för att praktisera på Beyond Retro en månad. I Stockholm hittade jag min Emelie, porträttrerad på en vägg på Bondegatan! (t.v. dåra)
























Sen drog jag igång med mitt projektarbete! Kittywigs. Fett. Fick inte fett betyg dock, bara för att jag missade en del som inte står med i läroplanen, men mina lärare ville göra det. Jag orkade inte... jag var nöjd ändå! (ja just det, istället åkte jag ner till växjö för en modevisning som jag hade bokat in ages ago)























Ett av mina projektarbetesfoton!























En vecka efter att jag kom tillbaka från min praktik på BR i sthlm, fick jag jobb på Beyond Retro i göteborg!















Sen kom balen! Jag blev full, trillade baklänges och spräckte min vintageklänning... fast mamma kirrade nål och tråd åt mig, så på båten ut till balen satt jag inne på toaletten och fixade till den!

















Studenten och champagnefrukost. Eller ja... mousserande-vin-frulle.















Sen blev det många afterworks, missa bussen hem och sena kvällar i gbg.
















Åkte upp till P&L med de här godingarna! Här hade vi övernattat på vägen upp, för att slippa köra hela vägen på en dag.























På pis and luve träffade jag finfina Sara! Vi gick i samma klass på VDK för 4 år sedan. Klänningen har hon gjort själv!















Midsommar spenderades ute på Asperö. Här är dagen efter och alla är bakis. Yes.















Många kvällar spenderades på sommarklubben Flamingo. Här hade beyond retro en liten fest med egen drink och sånt :)















Petra med rödvinet. Ingen raritet direkt, höhö.























Jag flyttade äntligen till göteborg. Och tänkte att eftersom jag har slottsskogen som utsikt, så kan jag väl ta en tur med longboarden. Hmh, jag klantade till mig lite när jag skulle hoppa av, och skrapade upp halva armbågen, knäet och höften!















Köpte en skyltdocka för 200 pengaenheter på myrorna som jag målade med blå väggfärg. Nu står den i ett hörn, och känner man för att skriva något på den, så håller den tre kritor i sin hand, redo för att du ska ta för dig och skriva!















Upptäckte lite mer av göteborg med Kajsa!











Fotade Kajsa litegrann!























Halloweenutklädnad en hel vecka på jobbet!
















Emma-lisa fyllde 20, och jag tyckte att hon borde ha ett par X-rated tights i hennes ägo!























Jag klippte mig, skaffade piercing och blev befodrad.
























Emma-lisa och Bello gick för att dansa till Adrian Lux, och efteråt svävade vi lite på moln.

















Under nyår kom Maria på besök från Umeå! Tyvärr har jag varit sjukt dålig på att fota, så det får bli den här fashionbilden från nyår istället. Vi käkade middag hemma och spelade lite spel, innan vi traskade iväg till (en typ vanlig dag på) Styrbord Babord.
Idag skulle jag börjat som assistant manager! Men, ibland brukar det ju bli lite ändringar, så som det nu har blivit. Jag börjar inte förrän i februari, vilket ändå känns ganska skönt. Då finns det lite mer tid för förberedelser.

Åhååjaja. Om 4 dagar fyller jag år. 21. Då får jag dricka alkohol in the states och ja... vad mer?