söndag 31 oktober 2010















Saker jag gillar:

Att öppna kaviartuber, smörpaket och flaskor med kork som man måste "puffa" upp.

Att kunna gå mitt på gatan

Sparka luft-karate-kickar mot spårvagnar när de inte stannar och bara åker förbi en.

Klyshigt nog - kolla på vackra ögon.

Sitta i fönster.

Att sitta långt bak i spårvagnen/bussen och se nosen av spårvagnen/bussen i kurvorna

Att sova sked, och få den andres arm runt om midjan

Att sitta på tåget, och få rysningar i hela kroppen av en viss låt. Rysningar som inte kan förklaras.

Tappa något, ha det borta i ett halvår, för att sedan upptäcka att det visst låg lite gömt och glömt bakom ett skåp.

Folk som säger ens namn i en mening när man pratar med dem.

Såpbubblor i allmänhet.

Att gå under ett fint parapy när det spöregnar, lyssna på musik och bli lite blöt om fötterna. Men det gör ingenting, för jag vet att jag kommer bli torr igen.

Människor som vågar ge ögonkontakt.

Födelsemärken som sitter på fina ställen.

Att min katt äter på mammas tulpaner.

Tragikomik.

lördag 30 oktober 2010
































































Capo di tutti capi.

Idag hade vi maffiatema på jobbet, såhär lagom till halloween! Robin var ju bossen, eftersom han är en pojke! Jag var hans fru och Kajsa var fresterskan som gick för långt och fick ett skott i pannan av mig, frun alltså!

Här ser ni de andra butikernas utklädnad och teman!

fredag 29 oktober 2010










































































































BU! Såhär såg vi ut idag på jobbet! Det var så himla kul att se folks blickar! Vissa tyckte att det var jättekul, andra blev faktiskt lite skrämda när man gick runt i butiken och hjälpte kunder!

Ja, som vissa kanske har läst, så är centrum bombhotad imorgon... och det känns ju lagom kul att jobba då! Jag undrar om det kommer bli några avspärrningar, om Arkaden (där mitt jobb ligger) kommer bli avspärrad... eftersom det är Nordstan som tydligen är mest hotad, och vi är grannar med Nordstan. Jaja, vi får se vad som händer... nu ska jag streama lite serier och förbereda mig inför att sova! Natti!

onsdag 27 oktober 2010





















































































Onsdagsoutfiten för Beyond Retro Göteborg! Se så fina vi var, med cirkustema och allt!
Ojoj! Vad tiden går fort! Idag kändes som en tisdag... när jag för ett tag sedan upptäckte att imorgon är det torsdag!

I alla fall, idag började vår utklädnadsvecka på jobbet! Vilket innebär att all personal i beyondbutikerna i sverige klär ut sig! Vi kommer publicera alla våra outfits på Beyond Retros blog, som ni hittar här!

Jaja, nu ska jag sova.. och sova gott!

söndag 24 oktober 2010






















Bild härifrån

Idag är det söndag. Och herregud vad folk klagar på alla veckodagar. Folk klagar på att det är söndag, och att det inte finns något att göra. Folk klagar på att det är måndag imorgon, och att antingen så har de inget jobb att gå till, ingen skola att göra, eller så har de ett jobb att gå till men vill helt enkelt inte.

På måndag är det snart fredag, och då kommer alla klaga på alla dagar mellan måndag och fredag. Alltså tisdag, onsdag och torsdag! Men när fredag väl är här, så kommer alla klaga på att imorgon, lördag, så kommer de vara bakfulla och inte orka med något... och eftersom de inte orkar med något så kommer helgen rinna iväg och plötsligt är det tråkiga söndag igen, och efter det kommer måndagen tillbaka och säger tja tja!

Nej, till alla er dagstvivlare där ute, ska jag vara jobbigt optimistisk och göra en alla-dagar-är-lika-mycket-värda-lista! Och allt är enligt min synpunkt, så rätta er efter mig eller gör inte det... precis som du behagar!

Måndag; Eftersom att det igår var söndag, och alla är sjukt sega på söndagar, så är detta en ypperlig dag att ses igen och snacka helgens roliga/tråkiga händelser! Dessutom är det den 25e denna månad, så det är ju ett fett plus.

Tisdag; En fin dag att inte göra någonting. Inget. Inget alls. Jobba, dra hem, glo på film eller vara kreativ... okej, allt är relativt, och det är "inte göra någonting" också!

Onsdag; Om man jobbar är det gött att ta ett glas efter den hårda dagen. Vill man inte ta ett glas med vännerna efter jobbet kan man gå på museum... eftersom onsdagar är det öppet längre på de flesta museum!
- Konstmuseet har öppet till 21
- Likaså har Världskulturmuseet.
- Sjöfartsmuseet är mindre givmilda, och har öppet till kl 20
...det har Göteborgs Stadsmuseum också.
- De mest snåla inom museibranchen (?) är Röhsska och Naturhistoriska.. som bara har öppet till kl 17!

Torsdag; Jag gillar torsdagar som mest, eftersom att då är det nästan helg! Jag menar, på torsdagar kan man längta till fredagar, och längta till helgen...! Jag har nog haft mina roligaste dagar på torsdagar! Om man känner sig festsugen och vill dra dit alla andra drar(?) Kan man kila iväg till Jazzhuset där Svanen håller till! Här funkar det utmärkt att planka in också, om man har sina knep!

Fredag; Behöver jag säga något?

Lördag; Nice med bakisdag om man har varit ute. Nice med häng-dag om man vill vara social. På lördagar har de flesta tid med saker, och ork! Ingen ursäkt!

Söndag; En utmärkt dag att göra äppelmos... snabbt och enkelt. Man behöver inte vara världens smartaste för att göra äppelmos... det liksom sköter sig själv och blir jättegott! Roligt är ju också att göra egna ettiketter att sätta på glasburken som man har moset i. Eller varför inte kiwislajm? Det gjorde jag och Elli idag! Som mos, fast man byter ut mos mot slajm. Dock är det inte slajmig konstistens.. utan samma konsistens som mos! På söndagar är en utmärkt dag att städa också, så känner man sig som en bättre människa, kan somna gott och vakna fint på måndagen för att man har varit så duktig! På söndagar är det faktiskt skönt att gå ut på en liten promenad också, ta med dig någon du tycker om så blir det roligare! Kanske din fina vän, pojken eller flickan som du gillar, eller din mp3, du gör lite som du vill, faktiskt.































































































Fotade Kajsa lite i Fredags! And this is ze result!

I helgen har jag tagit det väldigt lugnt! Idag, till exempel... så vaknade jag, tog en kort promenad med Elli till affären (med en omväg genom slottsskogen) och sen kokade vi massa mos! Äppelmos, Kiwislajm, Plommongegga och Vindruvssmoothie står det på de egengjorda ettiketterna! Ja, jag ska publicera en bild på dem inom kort.. men nu är jag så ofantligt trött!

Imörrn blirne jobb igen, min jobbvecka :)

fredag 15 oktober 2010



















Ny målning, ny publicering.

onsdag 13 oktober 2010











































Gammal målning, ny publicering!
Det var så jäkla nära att jag åkte på en bot på 1200 kronor igår..! Tog vagnen till jobbet istället för att cykla, och slängde iväg en liten tanke på att skicka iväg en sms-biljett. Jag övervägde starkt med att inte göra det, eftersom jag har "slösat" 200 spänn på biljetter utan att träffa på någon kontrollant!

Men! Jag skickade hur som iväg en sms-biljett.. GV till 72450, och två hållplatser senare ser jag ett gäng med kontrollanter. PUH! Tänkte jag! Dessutom var kontrollanten som kom fram till mig riktigt trevlig! De som har stött på dessa vet att de inte är de gladaste grisarna i säcken!

fredag 8 oktober 2010

Kajsa är den som bloggar för Beyond Retro Göteborg, och jag måste säga att hon har beskrivit oss i personalen väldigt fint!
Läs om oss här.

torsdag 7 oktober 2010











































Ajski bajski! Jag trillade ju med Bettan, longboarden för ett tag sedan! Ja, ni ser ju hur det har läkt, och nu har det läkt lite till och ännu mer!

tisdag 5 oktober 2010






















Klippeli klipp! Nu har jag klippt mig! Förra veckan fick jag panik över mitt hår och spontanbokade en klipptid! Jag ska ju nämligen spara ut mitt hår, och känner då att det kanske är bättre att klippa hela altet kortare, så man får en jämnare frisyr med tidens lopp...!

Idag har jag tvättat! Och jag känner mig lite bortskämd då man bara har tillgång till en tvättmaskin per tvättrum... eftersom att vi hade två maskiner i uddevalla! Däremot är det supermycket enklare att få tid!

Sen ringde Kajsa lite snabbt och frågade om jag ville ta en fika med Louise, och självklart ville jag det! Louise bodde här i kollektivet tidigare, så jag känner henne lite smått... Kajsa träffade henne för första gången när vi var ute på Yaki-Da förra veckan, och fick nog en lite vänskaps-crush!

Nä, snart ska jag sova... jag kan ju inte sitta uppe hela nätterna! Någon måtta får det ju vara! Jag har i alla fall satt upp en provisorisk sänghimmel, för jag tycker det är så himla vackert. Gamla ikea-gardiner och ståltråd.. och voila! Så har man en! Det ser dock lite tattigt ut högst upp, så jag ska filura lite på vad jag kan sätta där uppe!

måndag 4 oktober 2010














































































Kanelbullens dag!

Det firade jag och Kajsa med att dela på en kanelbulle på ett fik i Haga! De var så stora, och vi blev så mätta att vi sparade lite av bullen! Sen köpte vi en till för att bjuda våra kollegor på! I Haga försökte Kajsa trycka upp en nymålad dörr med båda händerna, och ignorerade helt skylten där det stod "nymålat!" Jag tyckte att det var jättekul, Kajsa blev väl lite smått besviken! Vi hittade även speldosor... och jag blev jättekär i dem, ville ha alla, speciellt la vie en rose!

Sen traskade vi runt hit och dit, tog vagnar till lite second hand butiker som vi aldrig varit på tidigare och hade en liten utflykt!