tisdag 28 september 2010

















Jag och Ben, 2005(?)

Jag kom precis hem från en liten promenad i Slottskogen med E och K, som bor i samma lägenhet som mig! Vi har och kollade på sälar, pingvinger, bambisar, älgar och hästar! Vi ville ta med oss alla djuren hem... men kom på att det inte skulle fungera så bra, så de fick stanna.

När jag klappade på hästarna kände jag hur mycket jag saknar ridningen... blev lite ledsen i hjärtat, men kände ändå lite ro. Det var bara så mysigt att stå och mata dem med ekollon, fastän man inte får!

När jag kom hem ringde jag mamma, som tar steget ut till egen villa igen, ut från lägenheten i Uddevalla och till ett hus i Munkedal. Hon har fullt upp med att lån, renovering och allt vad det innebär!

Nu ska jag se om jag hittar något intressant att se på SVTplay, ta en kvällsfika och tända lite ljus!




















































































I helgen hade jag ett litet inflyttningskalas! Jag bjöd på norrländsk och brittisk middag... Flatpalt och Shepherds Pie! Och vin till dem som ville ha det, och öl till de som föredrog det...

Det blev mest häng inne på mitt rum där vi satt och snackade, och tänkte.. och pratade lite mer!

Tyvärr blev det inga foton av själva kalaset, jag tänkte inte på att fånga stunden nämligen...

Jag fick några fina inflyttningspresenter också!

Av Jonas fick jag ett liv, som han så fint uttryckte det själv! Eftersom det kan vara lite krångligt att hitta, gick jag ner och mötte honom... och han insisterade på att jag skulle se presenten på direkten, att jag var tvungen att bära på livet, annars skulle den dö i påsen!
Robin hade ritat på sånt papper man målade på när man var liten, som man sedan slänger in i ugnen... och så krymper det jättemycket! Det fick jag av Robin, han hade målat ett avhugget finger där det står Belinda på... jag vet inte hur jag ska tolka det, hehe, men jag gillar den iaf!
Av Tina fick jag ketchup och sweet chilli sås! Perfekt, sånt man inte riktigt köper själv liksom!
Och Kajsa, den filuren... gav mig Cillit Bang! Hon vet mycket väl hur mycket jag behöver den... jag använde en hel när jag städade badrummet och badkaret!
Anja kom med en söt, rosa blomma i en korg! Inte nog med det, hon hade stoppat ner en liten 70%-ig chokladkaka däri också!

Filip, Simon och Per tog med sig sig själva, och det var minst lika kul!

torsdag 23 september 2010

Igår blev jag stannad av en streetstylefotogfraf efter middagen med pappa. Jag kände mig lagom fin och fräsch (läs med ironi) men ställde upp ändå! HÄR kan du kolla på fotot.

Lite kul också att det står DFV och inte DVF... som står för Diane von Furstenberg... men vad ska jag säga, fotografen gjorde ju bara sitt jobb... kanske var hon stressad? Hon var trevlig iaf! Jag kände nästan att jag skulle kunna stå där i 20 minuter och snacka med henne!

onsdag 22 september 2010

Tog en sväng med longboarden i slottsskogen idag, nu idag när det ändå är så fint väder! (Alltså inte regn och rusk). Men, när jag så smidigt tänkte hoppa av den, så trillade jag... turligt nog slog jag bara i ena knäet, höften och armbågen... med ungefär tio centimeter till trottoaren, så att det var nära nog att jag skulle slå i käken på köpet! Snälla medmänniskor frågade hur det gick, och jag, lite lätt chockad svarade "Nja, det gick bra, men jag är mest rädd om kläderna" Hallå, vad hände där? Kläderna är väl egentligen skitsamma! Man kan ju köpa nya kläder, men inte en ny hälsa! För den som undrar fick jeansen ett hål på knäet, medan spetströjan som jag bar höll sig ren och fin!

Brädan som rullade iväg en bit bort hämtade jag, och åkte vidare! Nu sitter jag här, med världens smärta i armbågen.. och eftersom jag inte har något slags större plåster eller gasbinda har jag nu en binda (sån som vi flickor använder när våran röda vecka kommer) virad runt högra armbågen med hjälp av en scarf!

Sitter och väntar på att pappa ska komma in till gbg (han har jobbat, och kommer med flyget strax) för att äta middag med honom... under tiden planerar jag min lilla inflyttningsfest!

söndag 12 september 2010


















Jag som liten.. har visst lite cravings.



NU ser det beboeligt ut här i mitt nya boende! Det är bara min portfolio som står mitt på golvet och försöker se lite cool och kulturell ut... och en stor IKEA-påse med tvätt... sen kan man bo!

Jag är så himla trött, jag har inte varit ledig från något, alltid varit på G hela veckan. Imorgon är både jag och Kajsa ledig... så då ska vi ut till Saltholmen och göra ett litet projekt... roligt!

Nu ska jag kolla på film, äta lite yoghurt med bär, frukt och kanel (mumma!), och efter det ska jag sova så himla gott!

onsdag 8 september 2010










Inatt är sista natten i mitt rum, här i Uddevalla. Det känns lite tomt i hjärtat, men härligt på samma gång! Med tanke på att jag spenderar större delen av min lediga tid i Göteborg, kan man säga att jag egentligen bor där. Fast, imorgon gör jag ju det. På riktigt!

Jag ska se till att gosa jättemycket med min katt innan vi båda somnar! Imorgon klockan 9 hämtar pappa hyrsläpen, så då gäller det att lasta, åka en sväng förbi ikea, lasta ur till mitt nya boende och till sist - jobba! Ja, man kan väl säga att jag är lite utav en arbetsnarkoman. Jag tar varje jobbchans jag kan! Och tack pappa, för att du hjälper mig!

måndag 6 september 2010























Idag har jag ätit glass, pannkaka, blåbärssylt och gottat mig! MMMM! Men nä, jag har ju faktiskt varit lite produktiv också...!

Jag har nämligen varit på loppis... Jag var ute efter en liten möbel att ha i mitt nya boende i gbg! Men det råkade bli lite mer saker än det...

Två plåtburkar att ha te i.
En gammal resväska... hittar sällan sånna, så jag tänkte "nej, jag slår till nu när jag kan!"
En Lampa (som jag sedan jordade när jag kom hem. I'm a handy man.. wo-man)
OCH! OCH en möbel! En liten 60-talare som någon har envisats med att måla om till vit, när den egentligen ska vara i mahogny. Den lilla byrån ska få stå vid sängfoten, om man nu kan säga så.

Dessutom har jag flyttpackat lite... på torsdag säger jag farväl till uddevalla!

onsdag 1 september 2010















Jag har varit sämst på att uppdatera på ett tag, och det är jag fullt medveten om. Idag är det i alla fall byta-sida-på-kalender-dagen!

Jag har iaf varit sjuk sedan i Lördags, vilket suger en aning... och jag tycker jättesynd om Lovisa som fick jobba ensam i söndags, eftersom att vi inte hittade någon ersättare.

Imorgon blir det jobb i alla fall, så som jag har längtat! Jag har ju även längtat efter ett boende i Göteborg, och nu är längtan över! Det blev ett rum i ett litet kollektiv i Linné... hur bra som helst! Jag känner dock lite sorg i hjärtat, eftersom jag inte vet om min katt Kajsa får följa med...

I lördags skvallrade en kund att det var stor loppis på magasingatan! Så jag sprang iväg en stund på min lunch och kollade om jag skulle hitta något! Det såg så himla mysigt ut, där serverades fika, musik och kläder och skor, smycken, porslin, gammalt och nytt!

Jag hittade en kopp till mamma, och fick plantera en blomma i den för 10:- extra, det var värt, tyckte jag! Mamma samlar på koppar som är fina... vad som är fint bedömer man när man ser koppen! Så, jag gav den till henne när jag berättade att jag har hittat ett boende, och hon sa att den var jättefin! Det var ganska lustigt egentligen, jag hade ställt koppen i mitt fönster, och när hon kom in på mitt rum utbrast hon "ååååh, en present till mig?!" i ren ironi, då jag med lycka nästan skrek ut "Ja!"... little did she know att det faktiskt var en present till henne!